NORDVESTFALSTER PASTORAT

Velkommen til Nordvestfalster pastorat. Et pastorat, der omkranses af Guldborgsund i vest og Storstrømmen i nord og med 2 broer, som bindeled til de nærliggende øer.  5 sogne med 6 kirker. 6 fantastiske kirker med hver sit særpræg. Klik her og læs mere om vore spændende kirker.

6 kirker – vidt forskellige – herlige steder at besøge som kirkegænger eller turist. smiley

Hvis man ønsker kirkebil til vore gudstjenester eller arrangementer og bor i Nordvestfalster pastorat, så kan man ringe til Bjarnes taxi på tlf. 54 43 55 24 dagen i forvejen, helst inden kl. 10.

 

DROP IN DÅB I VÅLSE KIRKE

Lørdag den 26. oktober tilbyder vi en drop-in-dåb i Vålse kirke fra kl. 11-12.

Er du som konfirmand eller voksen aldrig blevet døbt, eller skal jeres barn døbes her og nu og I vil måske holde fest på et andet tidspunkt, så er muligheden her. 

Du henvender dig til kordegnen i sognehusets konfirmandstue på Egensevej 3 i Vålse og udfylder en blanket. Efter papirarbejdet og en kort samtale med sognepræsten vil du blive døbt ved døbefonten i Vålse kirke. Du går hjem som en del af det store kristne fællesskab og en lille gave fra kirken. 

Dåbsattesten kan man bestille digitalt på borger.dk når man kommer hjem. Er man fritaget for digital post, kan man få attesten i papirgudgave ved at henvende sig til kordegnen efter dåben. 

Har du spørgsmål? Ring til kordegn Christel tlf. 23 41 10 28 eller sognepræst Eva Heyn tlf. 54 43 10 28.                                                                    

 

HALLOWEEN I BRARUP

Torsdag den 31. oktober holder vi Halloween i Brarup. Vi starter i kirken kl. 18:30 med en børnevenlig kort gudstjeneste. Derefter er der den traditionelle uhygge hos Carsten og Birgitte lige overfor kirken med græskarskæring (husk dit græskar), kaffe og kager. 

VI MINDES DE DØDE

Mindegudstjenester den 3. november 

Stadager kirke kl. 11

Gyldenbjerg kirke kl. 14

Vålse kirke kl. 16

Kippinge kirke kl. 19

Søndag den 3. november er der Alle Helgens søndag. Den dag vil vi mindes dem vi har mistet i det forløbne år. Navnene vil blive læst op på dem der døde i pastoratets sogne (Nr. Vedby sogn, Vålse sogn, Kippinge sogn, Brarup sogn og Stadager sogn), dem der blev bisat eller begravet fra en af vore kirker eller på en af vore kirkegårde i Nr. Vedby, Gyldenbjerg, Vålse, Kippinge, Brarup og Stadager og et lys vil blive tændt for hvert navn. Efter mindegudstjenesten er der mulighed for pårørende og deres familier, at besøge gravene, lægge blomster og tænde lys på gravstederne.

MORTENSAFTEN ARRANGEMENT I VÅLSE

Tirsdag den 12. november kl. 17 er der en hyggelig og kort gudstjeneste i Vålse kirke, hvor vi skal høre om stjerner og drømme. Bagefter går vi med vores medbragte lanterner omkring gadekæret til konfirmandstuen, hvor der er fællesspisning.

Arrangementet er gratis, men med hensyn til maden skal tilmelding ske senest fredag den 8. november (oplys navn og antal personer) til kirkekontoret helst per mail: cmd@km.dk Alternativt kan der lægges en tydelig besked på tlf. 23 41 10 28.

FORMIDDAGSHØJSKOLEN

Torsdag d. 14. november kl. 9.30 

Vi starter med morgensang i Vålse kirke og derefter fortæller Bente Kok fra Stubbekøbing om vågekonerne.

 

 

 

 

 

Bente Kok er uddannet sygeplejerske og i sin aktive pensionisttilværelse er hun nu vågekone i Guldborgsund kommune. ”En varm hånd kan gøre meget, så man falder til ro” siger Bente Kok.


Kontakt os

  • Nordvestfalster Pastorat
  • Find adresser, tlf.numre og mailadresser i menuen under Kontakt

  • Tlf:
  • Email: info@nvfp.dk
 

Sociale links