NORDVESTFALSTER PASTORAT

Velkommen til Nordvestfalster pastorat. Et pastorat, der omkranses af Guldborgsund i vest og Storstrømmen i nord og med 2 broer, som bindeled til de nærliggende øer.  5 sogne med 6 kirker. 6 fantastiske kirker med hver sit særpræg. Klik her og læs mere om vore spændende kirker.

6 kirker – vidt forskellige – herlige steder at besøge som kirkegænger eller turist. smiley

Hvis man ønsker kirkebil til vore gudstjenester eller arrangementer og bor i Nordvestfalster pastorat, så kan man ringe til Bjarnes taxi på tlf. 54 43 55 24 dagen i forvejen, helst inden kl. 10.

En samlet oversigt over gudstjenesterne i pastoratet kan du få her

KONFIRMANDAKTION

Konfirmandaktion er et undervisningsforløb, som kører til fordel for forskellige udviklings- og hjælpeprojekter rundt om i verden.

I år har vi valgt at involvere andre end konfirmanderne da arrangementet vil foregå den 22. januar kl. 19.00  i Vålse kirke. Her vil 2 unge mennesker (en gæstelærer fra det pågældende land samt en tolk) komme og fortælle om familie, skoleliv og kirkeliv og tilværelsen i det hele tag et i et pågældende land. I 2019 bliver det Zanzibar det gælder. Der er sandsynligvis mulighed for at købe diverse merchandise fra landet for at støtte. Vel mødt – både konfirmander samt andre interesserede. Se mere på Konfirmand Aktions hjemmeside http://konf.dk/ 

 

KYNDELMISSE, G-DAG OG PANDEKAGER

3 x G- dag; gudstjeneste, gåtur og gule ærter og sandsynligvis lidt gådefuldheder har vi også i ærmet til denne 3. februar kl. 10.30 i Kippinge kirke. Efter de to første G-er samles vi i den gamle graverbygning til de gule ærter og hyggeligt samvær.

Tilmelding til Bodil på tlf. 24 21 10 92 eller Eva Heyn: 54 43 10 28

I Brarup skal vi tænde lys under gudstjenesten den 3. februar kl. 14. Bagefter er der pandekager og kaffe. Ingen tilmelding.

FORMIDDAGSHØJSKOLEN STARTER IGEN

Formiddagshøjskolen starter op igen - nu på torsdage. Første gang den 7. februar kl. 9.30 i Vålse kirke. Den dag skal vi møde Thorkild Kjærgaard som er historiker og tidl. museumsinspektør ved Fredriksborgmusset i Hillerød og senere ved Sønderborg Slot. Han var underviser og institutleder ved universitetet på Grønland i årene 2002-15.

Hans foredrag vil handle om Grønland – kristendom – og Martin Luther. En fortælling om Danmarks rolle i Grønland og grønlændernes møde med Hans Egede og meget mere.

 


Kontakt os

  • Nordvestfalster Pastorat
  • Egensevej 3
    Vålse
    4840 Nørre Alslev

  • Tlf: 23 41 10 28
  • Email: cmd@km.dk
 

Sociale links